<br/>
<h8>Word lid van de leukste toneelvereniging van Delft</h8>

Microtheater

De Flits beschikt sinds vele jaren over een eigen theater, oorspronkelijk aan de Asvest en sinds 1961 in de Kerkstraat naast de Nieuwe Kerk, het Microtheater. De beschikking hebben tot een eigen theater is  een luxe die het voor ons mogelijk maakt om veel voorstellingen per productie te spelen en flink uit te pakken met het decor. Onze voorstellingen worden namelijk altijd gespeeld in het Microtheater. Het voordeel hiervan is dat het decor kan blijven staan en dat biedt de mogelijkheid om grote en complexe decors te maken. Deze decors moeten worden vaak stevig verankerd aan de muur en de vloer zodat spelers met deuren kunnen gooien of over muurtjes kunnen klimmen als dat nodig is. Tussendoor een decor ‘even’ weghalen om er te repeteren of voor een gastoptreden is dan ook onmogelijk.

Het Microtheater aan de Kerkstraat is niet het eerste Microtheater. In de eerste jaren werd er gerepeteerd in een ruimte aan de Asvest en in de Doelen opgetreden. Toen donateurs een keer uitgenodigd werden om bij een openbare repetitie in het oefenlokaal te komen kijken, vroegen zij de Flitsers waarom ze hun voorstellingen niet daar speelden. Zodoende werd die oefenruimte omgebouwd tot een Microtheater.

Voor de bouw van de Sebastiaansbrug is dat deel van de Asvest gesloopt en daarmee ook het eerste Microtheater. De gemeente liet in 1961 een nieuw onderkomen voor de Flits bouwen. Twee oude, kleine huisjes in de Kerkstraat werden gesloopt en daarvoor in de plaats werd het Microtheater gebouwd. De leden van de Flits bouwden daar zelf de theaterzaal in, waarvan je de vorm duidelijk herkent in het plafond van de foyer beneden.

Toegankelijkheid

De theaterzaal ligt op de eerste verdieping en is bereikbaar via een trap die voor minder-validen is voorzien van een traplift. Rolstoelgebruikers moeten zich, al dan niet ondersteund, van foyer naar traplift en van traplift naar zaalbank of omhoog getilde rolstoel kunnen verplaatsen. De foyer beneden heeft geen vlakke vloer, maar de twee niveauverschillen kunnen worden voorzien van een rijplank voor een rolstoel.