Buro Nieuw Perspectief & Dieuwertje Spek

april 9, 2019 Eddy Gerretsen

Datum: 9 juni 2019

Tijd: 13:30-17:00

Locatie: Microtheater

Fringe Festival

Buro Nieuw Perspectief

Bij Buro Nieuw Perspectief ben je niet in het theater, maar in een instrument. Dansers vliegen als vogels om je heen, muziek kietelt zachtjes. Totdat alles trilt. Maak het mee in het Microtheater, want het kan alleen hier. Tijdens het Delft Fringe Festival bezetten we het Microtheater. We werken met wat er is, met waar we op kunnen drummen, waar we op kunnen klimmen en tussen kunnen kruipen en we spelen de trompet waar die het mooist klinkt. Kortom, we zoeken naar hoe we de locatie als instrument kunnen gebruiken.

Buro Nieuw Perspectief kijkt naar het Microtheater alsof we kinderen in een speeltuin zijn en alles mogelijk is. We creëren een performance waar dansers, muzikanten én publiek volledig opgaan in de ruimte. Je weet niet meer welke geluiden er bij horen en welke niet: alles lijkt onderdeel te zijn van de 3D-compositie. Deze ervaring kun je alleen hier meemaken. MICRO laat ons publiek en onszelf achter in verwondering.

Dieuwertje

Ruimte is een breed begrip. We hebben er dagelijks mee te maken. We bevinden ons in de ruimte, we hebben soms te weinig ruimte, ruimte kunnen we voelen, maar is soms juist ver weg. We komen er bekenden of vreemden tegen, passeren elkaar, helpen elkaar verder, maar gaan vaak ons eigen weg. Daarnaast is ruimte een astronomisch begrip. ’Ignition’ gaat over twee individuen die elkaar tegenkomen in die ruimte. Wat gebeurt er dan? Zullen zij botsen of worden ze één?