Janna Handgraaf & Bastiaan Toorenent

april 9, 2019 Eddy Gerretsen

Datum: 8 juni 2019

Tijd: 13:30-17:00

Locatie: Microtheater

Fringe Festival

Janna

Janna Handgraaf (1981) is actrice, theatermaker, theaterdocent, én poppenspeelster. Voor haar opleiding aan Theaterschool De Trap maakte zij eerder; nagenieten. als regie-opdracht. De korte voorstelling nagenieten. werd met besmuikt gelach ontvangen, want mag je wel lachen om de onhandigheid die bij ouderdom komt kijken, of om de liefde die aan het vergaan is? Speciaal voor Fringe komt één van de oma’s uit nagenieten. nu naar Delft. Oma Solo durft best alleen, maar of ze het ook nog kan is een tweede.

Bastiaan

Huis van Theater presenteert de komische en diepgaande familievoorstelling SCHAAK MAT. Een voorstelling die op komische wijze en met veel fantasie het publiek meeneemt in de wereld van de schaakstukken die net zoveel last hebben van pesterijen en ongelijkheid.

Erik is een groot schaakmeester die er net iets anders uitziet dan de meeste mensen. Hierdoor werd hij vroeger gepest op school omdat anders was. Maar op een dag ontdekt hij het schaakspel. Met zijn fantasie maakt hij een eigen wereld waar de schaakstukken tot leven komen en met dezelfde problemen worden geconfronteerd als dat hij dat wordt in de mensenwereld. De pionnen hebben veel last van de pesterijen van de andere stukken en voelen zich minderwaardig. Erik vereenzelvigd zich met hen en weet hen te helpen door in een beslissende schaakpartij met een pion de koning te redden. De pionnen zijn helden geworden en worden voortaan gelijkwaardig behandeld. Zou hetzelfde met Erik in de mensenwereld gebeuren? Schaak Mat is een Solo voorstelling geschreven en gespeeld door Bastiaan Toorenent. Hij weet met zijn interactieve spel, mooi liedjes en herkenbare situaties het publiek mee te voeren in een spannend en komisch verhaal. Een ideale , komische voorstelling voor het hele gezin.