Frits Vaillant & Buro Nieuw Perspectief

april 9, 2019 Eddy Gerretsen

Datum: 8 juni 2019

Tijd: 19:30-23:00

Locatie: Microtheater

Fringe Festival

Frits Vaillant

God schijnt al een tijdje dood te zijn, de Sociaal-democratie ook, en ik moet toegeven dat mijn biologische basilicumplantje van de Albert Heijn er ook niet zo goed bij staat. Maar gelukkig weet ik dat ik diep van binnen….. eeehmm… ja.

Droomweefsel is een solo performance waarin Sterre op zoek gaat naar het grote verhaal. Een poging om te herinneren wat we vergeten zijn. Een zoektocht om er achter te komen wat het kloppende hart van het mens-zijn vormt. Wat het kloppende hart van haar vormt. Terug naar de wortels. Als we nog weten waar die liggen tenminste…

Buro Nieuw Perspectief

Bij Buro Nieuw Perspectief ben je niet in het theater, maar in een instrument. Dansers vliegen als vogels om je heen, muziek kietelt zachtjes. Totdat alles trilt. Maak het mee in het Microtheater, want het kan alleen hier. Tijdens het Delft Fringe Festival bezetten we het Microtheater. We werken met wat er is, met waar we op kunnen drummen, waar we op kunnen klimmen en tussen kunnen kruipen en we spelen de trompet waar die het mooist klinkt. Kortom, we zoeken naar hoe we de locatie als instrument kunnen gebruiken.

Buro Nieuw Perspectief kijkt naar het Microtheater alsof we kinderen in een speeltuin zijn en alles mogelijk is. We creëren een performance waar dansers, muzikanten én publiek volledig opgaan in de ruimte. Je weet niet meer welke geluiden er bij horen en welke niet: alles lijkt onderdeel te zijn van de 3D-compositie. Deze ervaring kun je alleen hier meemaken. MICRO laat ons publiek en onszelf achter in verwondering.