Bastiaan Toorenent & Toneelgroep Signum

maart 7, 2019 Eddy Gerretsen

Datum: 2 juni 2019

Tijd: 13:30 - 17:00

Locatie: Microtheater

Fringe Festival

Bastiaan

Huis van Theater presenteert de komische en diepgaande familievoorstelling SCHAAK MAT. Een voorstelling die op komische wijze en met veel fantasie het publiek meeneemt in de wereld van de schaakstukken die net zoveel last hebben van pesterijen en ongelijkheid.

Erik is een groot schaakmeester die er net iets anders uitziet dan de meeste mensen. Hierdoor werd hij vroeger gepest op school omdat anders was. Maar op een dag ontdekt hij het schaakspel. Met zijn fantasie maakt hij een eigen wereld waar de schaakstukken tot leven komen en met dezelfde problemen worden geconfronteerd als dat hij dat wordt in de mensenwereld. De pionnen hebben veel last van de pesterijen van de andere stukken en voelen zich minderwaardig. Erik vereenzelvigd zich met hen en weet hen te helpen door in een beslissende schaakpartij met een pion de koning te redden. De pionnen zijn helden geworden en worden voortaan gelijkwaardig behandeld. Zou hetzelfde met Erik in de mensenwereld gebeuren? Schaak Mat is een Solo voorstelling geschreven en gespeeld door Bastiaan Toorenent. Hij weet met zijn interactieve spel, mooi liedjes en herkenbare situaties het publiek mee te voeren in een spannend en komisch verhaal. Een ideale , komische voorstelling voor het hele gezin.

Signum

Astèria (6+) ‘Ik, Ik ben, Ik ben Astèria. Meisje van de sterren, Meisje van de zee. En ik droom, Ik droom mijn wereld, Waar thee smaakt als limonade en je de kopjes kunt opeten, Waar de sterren uit de lucht en de sterren uit de zee samenkomen om met mij te dansen op de tafel. En mijn wereld droomt zichzelf. Droomt zichzelf stiller en donkerder. Maar gelukkig is er de maan die naar mij luistert, want de mensen horen mij niet’

Astèria is een voorstelling over een meisje dat op avontuur gaat in haar dromen. Over gehoord en gezien worden. Over je eigen keuzes maken. Over lef hebben en ervoor gaan. Over een sterrenkind dat op aarde terecht komt en daar een stille man ontmoet. Een familievoorstelling voor iedereen die zich wel eens onbegrepen voelt, voor iedereen die zou willen dat de wereld iets kleurrijker is, voor iedereen die droomt. De voorstelling is tweetalig, in Nederlandse gebarentaal en gesproken Nederlands.