Theatergroep Vrij – 24 januari

Eddy Gerretsen

Herfst in Schoorl

Een voorstelling waarin met relativerende humor gekeken wordt naar het alledaagse menselijke getob over het ouder worden. Melancholie, een lach en een traan, actueel en herkenbaar

Daar gaan ze, koffer, koeltas en met de bus op weg naar Schoorl, zoals ieder najaar. Een weekje vakantie in een zomerhuisje. Al 40 jaar. Aan het begin van hun leven vol lief en leed danste het echtpaar Van Beem op de muziek van Die Bambies:‘Melancholie im September, das ist alles was mir blieb von dir’.
Herman, nu gepensioneerd, werkte zijn hele leven op kantoor van een slachthuis en Pauline deed de huishouding. Nu haalt het echtpaar herinneringen op, maar het geheugen van Herman laat hem steeds vaker in de steek. Het is duidelijk dat zijn beginnende dementie ook voor de zorgzame Pauline niet gemakkelijk is. De tijd dat ze elkaar moeten loslaten komt in zicht. Zal dit hun laatste keer in Schoorl zijn?

Spel Antoinette van der Velde & John Schneider
Regie: Guido Jonckers
Tekst: Toneelgroep Het Volk

Bestel hier uw kaarten.