Slachting: laatste kans op een boeiende voorstelling

april 18, 2019 Eddy Gerretsen

Curlingouders. Kent u deze term uit de immens populaire tv-serie De Luizenmoeder?
Wat deze serie momenteel zo’n succes maakt is de herkenbaarheid, de politieke incorrectheid en de absurde humor. Deze 3 elementen zijn zeker van toepassing op het toneelstuk Slachting.

In de tv-serie wordt de term ‘Curlingouders’ gebruikt. Dit zijn ouders die voor hun kinderen uitlopen en het straatje helemaal schoonpoetsen zodat hun prinsjes en prinsesjes nergens meer over kunnen struikelen. De acteurs uit het toneelstuk Slachting voldoen volledig aan deze beschrijving. Hun beide zonen hebben een akkefietje met elkaar gehad en de ouders gaan dit voor hen uitpraten….nou ja, dat is de intentie.

Er wordt wat afgeslacht in dit stuk. Ouders maken zich druk over hun nageslacht. Het vrouwelijk geslacht reageert duidelijk anders dan het mannelijke. Bloed wordt onder nagels weggehaald. Er wordt gehakt gemaakt van normen en waarden, de humor is messcherp en aan fatsoen heeft men worst. Al met al kunnen wij u melden dat het een spetterende voorstelling wordt. Nee, zeker geen bloed. Wat ons betreft ziet u vooral heel veel plezier van het podium spatten.

Oordeel zelf of de Slachting een geslaagde voorstelling is en bestel hier uw kaarten.