De verbouwing van de entree is begonnen

augustus 25, 2018 Jeffrey

Vrijdag 17 augustus werd de eerste tegel van de vloer van de entree weggebroken. Hiermee was de start van de verbouwing een feit. Na de succesvolle crowdfunding, die 8500,- had opgeleverd, zijn vier enthousiaste leden samen aan de gang gegaan om in een paar uur de entree volledig te strippen en voorbereidingen te treffen voor de nieuwe inrichting.

Een nieuwe entree voor het Microtheater

De nieuwe inrichting van de entree staat in het teken van openheid en verbinding tussen binnen en buiten. Het belangrijkste element is de nieuwe glazen pui die achter de huidige houten deuren geplaatst gaat worden. Wanneer er voorstellingen of evenementen in het theater zijn, kunnen de houten deuren, zelfs in de winter of bij regen, wijd open staan terwijl de glazen deuren zorgen voor voldoende isolatie en beschutting. Daarnaast komt er ook transparant glas in de huidige tussendeuren, waardoor van buiten tot in de foyer kan worden gekeken.

De verbouwing wordt rond de voorstellingen van ‘Dame van stand’ gepland en zal waarschijnlijk afgerond worden begin 2019. Voor de première worden de vloer, muren en binnendeuren afgewerkt en na de laatste voorstelling wordt het plafond afgewerkt en komen de nieuwe glazen deuren. Als u de voorstelling bezoekt ziet u mogelijk aanwijzingen dat er verbouwd wordt, maar het theater blijft volledig toegankelijk.

Verbouwing van de foyer

De verbouwing van de entree is slechts een onderdeel van een groter project, namelijk de renovatie van de gehele foyer. De huidige foyer is duidelijk ook aan een opknapbeurt toe. Eerder is al een deel van het meubilair vervangen en hebben enkele tafeltjes een leuke opdruk gekregen. In de komende jaren zullen ook de vloer en het plafond onder handen worden genomen en krijgt de bar een nieuw uiterlijk. De verbouwing wordt uitgevoerd naar een ontwerp van Chris de Weijer. Om dit geheel te financieren is nog veel geld nodig. Om geld binnen te halen voor verdere verbouwingen zullen we diverse activiteiten gaan organiseren in de nabije toekomst. Heeft u tips of wilt u zelf bijdragen aan de verbouwing? Neem dan vooral contact met ons op.