De Flits brengt ‘Een Dame van Stand’

augustus 25, 2018 Jeffrey

In het najaar van 2018 presenteert de Flits de filmbewerking ‘Een Dame van Stand’, gebaseerd op ‘The Lady in the Van’. De première vindt plaats op zaterdag 13 oktober. De voorbereidingen lopen gesmeerd, maar een productie bij de Flits zorgt altijd voor verrassingen.

In de voorstelling speelt een dame in een busje, net als in de film, een belangrijke rol. Maar hoe krijg je een busje in het microtheater? Dat bleek een hele uitdaging. Meerdere leden hebben het internet afgespeurd en vrienden en bekenden afgebeld om een geschikte bus te vinden. Uiteindelijk, vlak voordat het decorteam zelf een busje wilde gaan bouwen, was er dan eindelijk een geschikt decorstuk gevonden dat via de grote deuren aan de voorkant van het theater naar binnen is getakeld. Eenmaal binnen heeft het niet heel lang geduurd of de rest van het decor was ook al bijna af en eerder dan gebruikelijk was het lichtplan al af.

Door de grootte van de cast en de vakantie in de repetitieperiode was het voor de regisseur wel een uitdaging om met alle afwezigen, zieken of anderszins verhinderde spelers effectief te repeteren. Gelukkig waren er ook andere leden die met plezier als stand-in fungeerden. Nu, een zevental weken voor de première, werken de spelers en regisseur hard aan het stuk en het wordt met de repetitie beter.

Bent u benieuwd geworden naar deze voorstelling? Bestel dan hier uw kaarten.