De Flits brengt ‘Een Dame van Stand’

augustus 25, 2018 Jeffrey

De Flits presenteert de filmbewerking ‘Een Dame van Stand’, gebaseerd op ‘The Lady in the Van’. Na een succesvolle première pakt de cast vol debutanten goed door en spelen ze nog vele voorstellingen in november en december.

‘Een dame van stand’ gaat over een keurige wijk waar de komst van een dakloze, onverzorgde dame, die in een onooglijke bus woont, voor verwarring en ongenoegen zorgt. Dan strijkt zij ook nog langdurig neer op de oprijlaan van de schrijver Alan Bender. Tegen wil en dank ontstaat er een soort relatie tussen Alan en de oude dame.

In de voorstelling speelt een dame in een busje, net als in de film, een belangrijke rol. Maar hoe krijg je een busje in het microtheater? Dat bleek een hele uitdaging. Meerdere leden hebben het internet afgespeurd en vrienden en bekenden afgebeld om een geschikte bus te vinden. Uiteindelijk, vlak voordat het decorteam zelf een busje wilde gaan bouwen, was er dan eindelijk een geschikt decorstuk gevonden dat via de grote deuren aan de voorkant van het theater naar binnen is getakeld.

Bent u benieuwd geworden naar deze voorstelling? Bestel dan hier uw kaarten.